De boerderij bezoeken

Rondleiding, zelf koeien melken, partijtjes, schooluitje, pannenkoeken, kaasproeverij,  vrijgezellenfeest en nog veel meer…

Bent u benieuwd hoe het er op de kaasboerderij aan toe gaat?

​In een bezoek vertellen wij u alles en geven wij u een exclusief kijkje achter de schermen. Door de interactie en interessante verhalen van de boer en boerin, is het bezoek leuk voor jong en oud. Door de jarenlange ervaring met het geven van rondleidingen, kunnen zij dit moeiteloos aanpassen op de groep. Inmiddels hebben al duizenden mensen van 3 tot 88 jaar een rondleiding gevolgd op de boerderij. 

Rondleidingen

Een rondleiding begint op Kaasboerderij de Graaf altijd met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekkere koek. Vervolgens zal Irma of Gerrit een korte introductie van zichzelf en de boerderij geven. Na het bekijken van een interessante video over het maken van kaas, laten wij u de kaasmakerij, kaasopslag en de boerderijwinkel zien. Uiteraard mag u hier een stukje boerenkaas proeven. Als u alles weet over de kaas, is het tijd om naar buiten te gaan. We nemen een kijkje bij de koeien, kippen en mogelijk ook bij de lammetjes. Er is volop mogelijkheid om uw brandende vragen aan Irma of Gerrit te stellen. Tijdens de rondleiding is het mogelijk om kaas of streekproducten te kopen, zo heeft u een leuk aandenken voor thuis.

De duur van de rondleiding is ca. anderhalf uur. De kosten voor deze unieke rondleiding zijn € 12,50 per persoon inclusief koffie/thee, koek en een blokje echte ambachtelijke boerenkaas. Voor kinderen tot 10 jaar zijn de kosten € 6,- per kind.

Rondleidingen worden gegeven op vrijdag en zaterdag om 10.30 uur en 14.30 uur, voor minimaal 4 volwassen personen. Bent u met minder personen, meldt u zich gerust alsnog aan. Grote kans dat u kunt aansluiten bij een andere groep.
Voor groepen vanaf 10 personen, zijn ook andere dagen/tijdstippen mogelijk, in overleg.

Graag altijd vooraf reserveren, dit kan ​telefonisch (tijdens openingstijden van de boerderijwinkel) of per mail.

 

De rondleiding is te combineren met:

Boerenlunch:
Een heerlijke boerenlunch met onder andere zelfgemaakte soep, broodjes met boerenkaas, vleeswaren, zoet beleg en onbeperkt drinken.
De kosten bedragen  € 12,50 per persoon.

Pannenkoeken:
Om uw bezoek gezellig te starten of af te sluiten bakken wij zoveel pannenkoeken als u op kan, zowel met als zonder rozijnen!
De kosten voor het pannenkoeken eten zijn € 12,00 per persoon, inclusief drinken.

Kinderpartijtjes

We bieden kinderpartijtjes aan voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. We beginnen het partijtje met het uitpakken van eventuele cadeautjes. Hierbij drinken we limonade en eten we ook een lekker blokje kaas en een snoepje. Hierna kijken we een korte film over het maken van kaas. Vervolgens kijken we rond in de kaasmakerij en mogen de kinderen kazen coaten. Daarna mogen de jassen aan, tijd om buiten bij de dieren te gaan kijken en de boerderij te beleven. Wie kan het beste kunstkoe melken? Verder mag je de dieren aaien en helpen met het voeren van de koeien! Een kinderpartijtje duurt ca. 1,5 uur en kost € 75,00 voor maximaal 10 kinderen.

Aangezien wij een kleinschalige boerderij zijn, is er veel mogelijk. Zo is het kinderpartijtje uit te breiden met heerlijke pannenkoeken (€9,50 p.p.). Ook kunnen de kinderen bijvoorbeeld een verjaardagscake versieren (€3,50 p.p.). Of laat iedereen een zelf een stukje kaas snijden en inpakken, zodat ook de ’thuisblijvers’ kunnen proeven (€4,00 p.p.).

​Bel of mail gerust voor informatie over alle mogelijkheden! Gewenste dag en tijdstip graag in overleg. 

Leren over de boerderij – uitjes voor schoolklassen, BSO, etc.

Kom naar de boerderij om te leren en te ervaren hoe het leven op de boerderij eruit ziet. Je neemt samen met je klas een kijkje in de kaasmakerij, de kaasopslag en de kaaswinkel. Ook mag je kaas proeven en gaan we met z’n allen naar de boerderijdieren!

Deze educatieve rondleiding is leuk voor schoolklassen, BSO, scouting, verenigingen etc. Het duurt anderhalf uur en de kosten bedragen € 6,00 per kind (met een startbedrag van € 60,00). Gewenste dag en tijdstip graag in overleg.